Tags: Links
Featured
Thuiszorg in de vorm van verpleging of verzorging valt sinds 1 januari 2015 onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) (visie op verpleging) - Thuisverpleging Ledeberg. Om voor deze zorg thuis in aanmerking te komen, hebt u een indicatie nodig - visie op verpleging. Hiervoor kunt u terecht bij de wijkverpleging. U kunt aan uw zorgverzekeraar vragen met wie u contact kunt opnemen voor een indicatie (visie op verpleging).
Hebt u een indicatie voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan hebt u recht op een plek in een zorginstelling. U kunt er ook voor kiezen om de zorg in uw eigen huis te ontvangen - visie op verpleging. De levering van de zorg thuis moet wel verantwoord zijn - visie op verpleging. Het is de taak van uw zorgkantoor om dit te beoordelen.
Thuiszorg kan gaan om verschillende soorten hulp zoals hulp in de huishouding, begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging. Hoe regelt u thuiszorg van de wijkverpleegkundige? Wanneer u verpleging en verzorging nodig heeft, kunt u hier vanuit het basispakket van uw zorgverzekering aanspraak op maken. Als de zorg binnen het basispakket valt, geldt er geen eigen risico voor.
Om in aanmerking te komen voor verpleging en verzorging thuis heeft u geen verwijzing van een arts nodig (visie op verpleging). U kunt zelf contact opnemen met een zorgaanbieder als u wijkverpleging wilt ontvangen. visie op verpleging. Bij het kiezen van een zorgaanbieder kunt u advies vragen bij: Uw gemeente; Het sociale wijkteam van uw gemeente (niet aanwezig bij elke gemeente); De huisarts; De transferverpleegkundige (verpleegkundige die na uw ontslag uit het ziekenhuis zorgt dat u de juist zorg krijgt).
Deze zorg wordt vergoedt vanuit uw zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen samen met uw familie of vrienden en andere professionele zorgverleners. De wijkverpleegkundige coördineert vervolgens de thuiszorg voor u en stemt af met andere hulpverleners. Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijk werker.
Wanneer u bijvoorbeeld hulp in huis nodig heeft of andere vormen van ondersteuning legt de wijkverpleegkundige hiervoor het contact met de gemeente. visie op verpleging. Zo wordt ook bijvoorbeeld huishoudelijke hulp geregeld als dat nodig is (visie op verpleging). Ontdek nog meer diensten aan huis > Om thuiszorg te regelen neemt u contact op de met de wijkverpleegkundige, deze is vaak in dienst van een thuiszorgorganisatie. Thuisverpleging Sint-Amandsberg.
Wilt u vooraf advies dan kunt u dit vragen bij uw huisarts. Wijkverpleging wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering en er geldt geen eigen risico. Alle verpleging en verzorging die u thuis krijgt, valt onder de noemer thuiszorg. Voorbeelden van thuiszorg zijn hulp bij aankleden en douchen, hulp bij het naar de toilet gaan.
Voorbeelden van medische zorg zijn medicijnen klaarzetten en toedienen en, wondverzorging. Bekijk hier van welke organisaties u thuiszorg kunt ontvangen >.
Latest Posts
Getunede Auto Verkopen - Autoopkoperbenelux.be
Colostomy Stoma Size
Stoma Bag Reversal